| Tytuł: | cesarka czy poród naturalny |
| Autor: | Juliś 4.9.2011, 09:40 |
| Za 2 m-ce rodzę i zastanawiam się nad cesarką na życzenie, słyszałam, że nie jest to aż takie dobre jak mówią, a kobieta dłużej dochodzi do siebie? | |
| Tytuł: | cesarka czy poród naturalny |
| Autor: | paula 24.9.2011, 15:53 |
| miałam cesarskie cięcie ale z innych przyczyn nie jest az tak strasznie chociaz przez pierwsza dobe po nie wolno nawet głowy podniesc a potem bedziesz miec trudności w wstawaniu z powodu bólu rany i nie wolno dźwigać ze względu na to żeby szwy się nie rozeszły ale ogólnie nie jest źle jak widziałam kobiety stękające po porodzie naturalnym to trochę dziwne to było ja po cesarce szybciej chodziłam niż inne kobiety po normalnym porodzie więc spokojnie nie jest tak źle jak mówią a inną sprawą jest to, że każda kobieta jest inna i inaczej to wszystko znosi ale życzę powodzenia i trzymam kciuki:) | |
Upławy w ciaży
Przed porodem możesz zauważyć pojawienie się wzmożonych upławów, mogących wyglądać nieco inaczej, niż do tego przywykłaś. W bardzo wczesnym okresie ciąży, wydzielina szyjki macicy wypełnia jej kanał tworząc barierę ochronną w postaci czopu śluzowego.
Mammografia
W nowoczesnych społeczeństwach rak piersi jest jedną z głównych przyczyn śmierci kobiet. Dlatego duże znaczenie przykłada się do metod pozwalających na skuteczne wykrywanie tej choroby we wczesnym stadium.