| Tytuł: | Jak uniknąć bliznowca po cesarskim cięciu |
| Autor: | Magda 7.9.2011, 09:45 |
| Witam serdecznie, bardzo proszę o jakiekolwiek rady, ponieważ mam poważny problem. Otóż miałam pierwszą cesarkę 2 lata temu i wtedy wyrósł mi obrzydliwy bliznowiec na całej długości cięcia, mimo tego, że od 6 tygodnia smarowałam bliznę contactubexem. Cały czas blizna mnie swędziła oraz piekła. Po jakichś 5-6 miesiącach wyrósł mi bliznowiec. Potem przeszłam na dermatix i nie widzę nadal żadnej poprawy. NIedługo mają mi wyciąć tę bliznę, ale chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko i urodzić je też za pomocą cesarskiego cięcia, boję się jednak, że znowu będę mieć takiego okropnego bliznowca. Czy można temu jakoś zapobiec? Bardzo proszę o radę. | |
| Tytuł: | Jak uniknąć bliznowca po cesarskim cięciu |
| Autor: | Sp.do spraw masażu 12.1.2012, 10:44 |
| Bardzo dobre efekty przynoszą preparaty doktor Nony.Należy je stosować już w ciaży.Na bliznowce również stosuje się te preparaty ale potrzeba czasu aby bliznowiec uległ zmniejszeniu.Przy wytrwałości można uzyskać naprawdę dobre rezultaty. Jak będzie Pani zainteresowana służę porada.Wikki64@xxx | |
Upławy w ciaży
Przed porodem możesz zauważyć pojawienie się wzmożonych upławów, mogących wyglądać nieco inaczej, niż do tego przywykłaś. W bardzo wczesnym okresie ciąży, wydzielina szyjki macicy wypełnia jej kanał tworząc barierę ochronną w postaci czopu śluzowego.
Mammografia
W nowoczesnych społeczeństwach rak piersi jest jedną z głównych przyczyn śmierci kobiet. Dlatego duże znaczenie przykłada się do metod pozwalających na skuteczne wykrywanie tej choroby we wczesnym stadium.